Топ-100
Back

ⓘ Anders Broman, musiker. Hans Anders Gunnar Broman, född 31 augusti 1981 i Alfta församling, är en svensk musiker som är basist i bandet Bloodbound, samt gitarri ..




Anders Broman (musiker)
                                     

ⓘ Anders Broman (musiker)

Hans Anders Gunnar Broman, född 31 augusti 1981 i Alfta församling, är en svensk musiker som är basist i bandet Bloodbound, samt gitarrist i punkbandet Kjell Kritik.

2011 ersatte Broman basisten Johan Sohlberg i Bloodbound efter att gitarristen Tomas Olsson och sångaren Patrik Johansson sett honom spela med H.W.B. Innan Broman blev medlem i Bloodbound var han gitarrist i Taleswapper, ett band som han hade tillsammans med bland annat Markus Albertson Gormathon och Bloodbound och Karl Svedåker Gormathon. Anders var även basist i Saints Addiction samt sångare och basist i Nexcis, H.W.B. och Broken Bottle Barfight.

2015 startade Broman sidoprojektet Kjell Kritik, där han lagt undan basen till fördel för gitarren.

Anders Broman är även sångare i plojbandet Männen Från Kivik, där han gestaltar karaktären "Leffe".

                                     

1. Diskografi

Bloodbound

  • 2017 - War of Dragons
  • 2014 - Stormborn
  • 2012 - In The Name Of Metal
  • 2011 - Unholy Cross
  • 2016 - One Night of Blood - Live

Taleswapper

  • 2010 - Abiko no.53 - The Final Formula
  • 2001 - Power From The Underground Vol. 1 samlingsvolym - blandade artister
                                     
  • blivit friherrlig, se Broman adliga ätter Allan Broman 1861 1947 gymnast Anders Broman musiker född 1981 Anders Jacob Broman 1788 1878 prästman
  • Musik George Gershwin svensk text: Björn Barlach 3: 19 Sonya Hedenbratt - sång Domaredansen Musik Trad. text: Anders Linder 4: 42 Anders
  • svensk samnordisk TV - frågetävling om klassisk musik som sändes 1964 1998. Programledare fram till 1980 var Sten Broman Under åren 1985 1998 leddes programmet
  • verksam som musiker och sångare. Från 1947 till 1950 - talets slut ingick han i orkestrar ledda av Simon Brehm, Thore Erling, Lulle Ellboj och Anders Burman
  • akademiritmästare Axel Hjalmar Lindqvist, konstnärerna Ernst Norlind och Sten Broman professorerna i konsthistoria Ragnar Josephson, Aron Borelius, Oscar Reutersvärd
  • Great King Rat tillsammans med Leif Sundin, Mikael Höglund, Anders Fästader och Thomas Broman Från 2000 - talet jobbade Pontus främst som ljudtekniker och
  • producerades av Anders Burman och urvalet av låtarna gjordes av Lasse Bagge. I Left My Heart in San Francisco Text: Douglas Cross musik George Cory
  • Karnéus musikern Laleh Pourkarim textilkonstnären Ida - Lovisa Rudolfsson jazztrion Naoko Sakata Trio bildkonstnären Fredrik Åkum målaren Anders Eriksson
  • Bergström basgitarr Maffy Falay trumpet Peter Smoliansky darbouka Tommy Broman gitarr, sång Ann - Marie Karlsson slagverk, sång Ingegerd Sköldin sång

Users also searched:

...
...
...