Топ-100
Back

ⓘ David Bromberg, född 19 september 1945 i Philadelphia, Pennsylvania, är en amerikansk sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist. Bromberg har spelat tillsam ..




David Bromberg
                                     

ⓘ David Bromberg

David Bromberg, född 19 september 1945 i Philadelphia, Pennsylvania, är en amerikansk sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist. Bromberg har spelat tillsammans med artister som Jerry Jeff Walker, Jorma Kaukonen, Willie Nelson och Bob Dylan. Bromberg var kontrakterad som soloartist på Columbia Records i början av 1970-talet. Hans musik rör sig inom stilarna blues, country, bluegrass, folkmusik och rock and roll.

                                     

1. Diskografi, album

  • Use Me, 2011
  • Midnight on the Water, 1975
  • How Latell Ya Play Til?, 1976 live
  • David Bromberg, 1971
  • The Blues, the Whole Blues and Nothing But the Blues, 2016
  • Try Me One More Time, 2007
  • Wanted Dead or Alive, 1974
  • Demon in Disguise, 1972
  • Reckless Abandon, 1977
                                     
  • bokförläggare, startade Brombergs bokförlag David Bromberg född 1945 amerikansk sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist Dorotea Bromberg född 1952 bokförläggare
  • ahava översättning Viveka Heyman, Bromberg 1989 Lammets leende Hiukh hagdi översättning Viveka Heyman, Bromberg 1990 Se den andre: samtal med israeliska
  • Garcia 1972 Graham Nash David Crosby Crosby & Nash 1972 Ace Bob Weir 1972 Demon in Disguise David Bromberg 1972 The Rowan Brothers
  • debuterade Qviström skönlitterärt med romanen Tio lektioner i manlighet Brombergs förlag Under åren 2002 - 2014 var han anställd på Kyrkans Tidning där
  • Roccamatios Bromberg 2006 David Malouf: Edmondstone Street 12 12 Edmondstone Street Ellerström, 2009 Jhumpa Lahiri: Sankmark The Lowland Bromberg 2014
  • skiva av Nitty Gritty Dirt Band, Bob Dylan, Nina Simone, John Denver, David Bromberg Neil Diamond, Sammy Davis Jr., Robbie Williams, Jimmy Cliff och Kristofer
  • sång, gitarr, slidegitarr, orgel Randy Meisner - sång, elbas, gitarr David Bromberg - fiol på Journey of the Sorcerer The Royal Martian Orchestra - stråkar
  • fackgranskning David H. Ingvar och Martin Ingvar, översättning Philippa Wiking, Bonnier, 1976 Omarb. och utvidgad utg., översättning: Lennart Edberg, Bromberg 1998
  • 2015 Arundhati Roy: Den yttersta lyckans ministerium Brombergs 2017 Nathan Hill: Nix Brombergs 2017 Intervju på Översättarsektionens hemsida. Läst
  • solodebut med Doug Sahm and Band, ett album där även Bob Dylan, Dr. John, David Bromberg och Flaco Jimenez deltog. Sahm fortsatte att spela in skivor, både som
  • är en svensk poet. Mårs är uppvuxen i Säter. 2017 Simonillusioner Brombergs bokförlag 2019 Flockmatrisen, med Charlotte Qvandt Rastlös förlag

Users also searched:

...
...
...